Wie zijn we?

Wat?

Duurzaamheid is een manier van leven, waarbij we o.a. grondstoffen en producten zo lang mogelijk in de gebruikscyclus houden (recycling en duurzaam ontwerp) of terug in de gebruikscyclus introduceren (van afval naar grondstof; upcycling). Recycling is in realiteit nog te vaak ‘downcycling’, waarbij het hergebruikte materiaal niet meer de oorspronkelijke kwaliteit bereikt. Cradle2cradle is een steeds populairder concept waar de grondstof en de afvalstof identiek zijn, dus zonder kwaliteitsverlies.

Wij gaan nog verder wanneer we verouderde spullen hergebruiken en we streven er steeds naar de kwaliteit, functionaliteit en esthetiek tov het oorspronkelijk object te verbeteren. Gebruiken we nieuwe materialen dan zoeken we deze steeds zo lokaal mogelijk, zoals massief hout, of gebruiken we materialen die lang meegaan en eenvoudig te hergebruiken zijn, zoals staal.

Dit is een levensstijl waarbij afval geen probleem maar een uitdaging is, waar we samenwerken en nieuwe manieren ontdekken om duurzaam te blijven creëren. Om ons enthousiasme hierover met zo veel mogelijk mensen te delen verzorgen wij ook workshops.

Ontdek Bodegaz!

In deze winkel worden onze werken verkocht. 


 

Contact

Jeroen Boogaerts
Oude baan 22
3570 Alken
0499/326209
info@bodegaz.be

BE0896.755.397

Blijf op de hoogte, schrijf je hier in op onze 2 jaarlijkse nieuwsbrief.

Volg me op Facebook, Google+

Log in