Menu Sluiten

Wie zijn we

Bodegaz de woonwinkel

Bij Bodegaz verkopen en maken we unieke interieurobjecten. Wij gebruiken hiervoor recuperatiematerialen met esthetische waarde. 

Wij werken op maat en delen onze kennis over hoe we tot deze deze objecten komen graag door workshops te geven. 

Waarom werken met recuperatie materialen?

Duurzaamheid is een manier van leven, waarbij we o.a. grondstoffen en producten zo lang mogelijk in de gebruikscyclus houden (recycling en duurzaam ontwerp) of terug in de gebruikscyclus introduceren (van afval naar grondstof; upcycling). Recycling is in realiteit nog te vaak ‘downcycling’, waarbij het hergebruikte materiaal niet meer de oorspronkelijke kwaliteit bereikt. 

Wij gaan nog verder wanneer we verouderde spullen hergebruiken en we streven er steeds naar de kwaliteit, functionaliteit en esthetiek tov het oorspronkelijk object te verbeteren. Gebruiken we nieuwe materialen dan zoeken we deze steeds zo lokaal mogelijk, zoals massief hout, of gebruiken we materialen die lang meegaan en eenvoudig te hergebruiken zijn.

Dit is een levensstijl waarbij afval geen probleem maar een uitdaging is, waar we samenwerken en nieuwe manieren ontdekken om duurzaam te blijven creëren.

Kom er bij!

Wij zijn opzoek naar  een creatieveling die de uitdaging willen aangaan om met recup materialen aan de slag te gaan, zegt dit je iets ? Geef dan zeker een seintje op onze mail